Sat za planet Zemlju

Urednik Blog, Novosti

Odvojite sat vremena radeći nešto pozitivno za naš planet Zemlju!

Posljednje subote u ožujku (25. ožujka) u 20:30 sati po lokalnom vremenu već se tradicionalno od 2007. godine obilježava inicijativa „Sat za planet Zemlju“.

Posebno u ovim vremenima kada se suočavamo s mnogobrojnim promjenama na našem planetu poput klimatskih promjena, gubitka bioraznolikosti, uništavanja raznolikih staništa, iscrpljivanja neobnovljivih izvora energije i općenito značajnog utjecaja na prirodne vrijednosti, trebali bi nastojati bar u ovom danu odvojiti 60 minuta za planet Zemlju. Možda je onda moguće da jedan sat u danu postane svaki dan za naš planet, pa dani postanu mjeseci i mjeseci godine i već bi bilo značajnog pomaka u očuvanju i pozitivnim aktivnostima za planet Zemlju.

Što mislite o tome? I zasigurno se pitate kako to učiniti? Proučite neke od prijedloga, a za više informacija provjerite https://www.earthhour.org/!

Svakako vam preporučujemo da provedete i nekoliko sati na današnji dan u našem Nacionalnom parku Plitvička jezera koje je sada iznimno bogato vodom i doživite slapove i jezera u njihovom ranoproljetnom ruhu.