Svibanj na Plitvičkim jezerima

Urednik Novosti

Radno vrijeme za posjet: 8:00 – 17:00 h; Prodaja ulaznica: 8:00 – 16:00 h

CIJENE ULAZNICA

Dragi naši, iskusite početak proljetne čarolije u Nacionalnom parku Plitvička jezera uz cijene ulaznica od 80,00 kn za odraslu osobu, izvrsne aranžmane u hotelu Jezero te prirodu koja oduzima dah i odmara um i tijelo. S 01.04.2021. otvorena su i Gornja jezera stoga vas pozivamo da uživate u čaroliji cijelog jezerskog sustava Nacionalnog parka Plitvička jezera.

Period ►
Cijena po osobi (HRK) ▼
01.05. – 31.05. 2021.
Odrasli180,00 80,00
Odrasli – grupe*160,00 75,00
Studenti110,00 50,00
Studenti – grupe*100,00 45,00
Djeca 7-18 godina50,00 35,00
Djeca 7-18 godina – grupe*45,00 30,00
Djeca do 7 godina i osobe s posebnim
potrebama s invaliditetom preko 50%
GRATIS

DVODNEVNE CIJENE ULAZNICA

Period ►
Cijena po osobi (HRK)▼
 01.05. – 31.05. 2021.
 Odrasli 300,00 120,00
 Studenti 170,00 70,00
 Djeca 7 – 18 godina80,00 60,00
Obvezno upisivanje imena posjetitelja na ulaznicu.

Kupi ulaznice


Odaberite svoj program obilaska


NAJAM DRVENIH ČAMACA NA JEZERU KOZJAK: 70,00 KN/SAT

Unajmite drveni čamac i uživajte u vožnji preko najvećeg jezera nacionalnog parka – jezera Kozjak. Uzmite vrijeme za sebe i opustite se veslajući i promatrajući predivnu prirodu koja se budi. Cijena najma iznosi 70,00 kn/sat.

Iznajmljivanje čamaca: 10:00 – 16:00 h


REZERVIRAJTE SVOJ SMJEŠTAJ U SRCU PARKA – U HOTELU JEZERO


RADOSTI PROLJEĆA NA PLITVIČKIM JEZERIMA

Pozivamo vas da se odmorite u proljetnom zagrljaju prirode, uživate na svježem zraku, toplim zrakama sunca te bojama i zvukovima koji u nama potiču pokret i vedro raspoloženje. Inspirirani proljetnim ugođajem u Nacionalnom parku Plitvička jezera, za vas smo pripremili pakete od dva ili tri noćenja s uslugom polupansiona u hotelu Jezero, ulaznicu u Park te sat najma čamca na vesla za istraživanje kutaka najvećeg plitvičkog jezera Kozjak.

Aranžmani 26. 3. – 30. 6. 2021.: 1 noćenje s doručkom, ulaznicom u Nacionalni park za cijelo vrijeme boravka, 50% popusta na najam čamca na vesla na jezeru Kozjak (1 sat), 20% popusta na ručak ili večeru u bistrou Vučnica, 20% popusta na korištenje finske saune u hotelu (obavezna rezervacija termina), 20% popusta na RELAX masažu u salonu Fors Fortis (30 ili 60 minuta) (obavezna rezervacija termina): od 510,00 kn po osobi.

Rezervirajte svoj proljetni aranžman


ODMOR U BUNGALOVIMA KAMPA KORANA

Za sve vas pustolovnog duha, koji uživate u neposrednom kontaktu s prirodom, pripremili smo posebnu ponudu za jedinstven svibanjski odmor u idili našeg kampa Korana. Probudite se u drvenoj kućici, zakoračite u proljetno zelenilo kampa Korana, uživajte u dužim danima i ugodnom svibanjskom vremenu te iskoristite priliku za kratki odmor prije ljeta.

Naš aranžman od 2 ili 3 noćenja uključuje mogućnost izbora BB ili HB usluge, ulaznicu u Nacionalni park Plitvička jezera, te mnoštvo popusta na sadržaje koje možete kombinirati po vlastitom izboru; popust na sat najma čamca na vesla na jezeru Kozjak u srcu Parka, ulaznicu u Baraćeve špilje, ulaznicu za najveći europski pećinski park – Pećinski park Grabovača, jahanje na ranču Terra i adrenalinske avanture u obližnjem Adrenalin parku Plitvice. Za sve koji se odluče na boravak od 3 noćenja, uz sve spomenute popuste, nudimo i popust na ulaz u Slovin Unique imanje na očaravajućim Rastokama.

Dođite na svibanjski odmor i doživite prekrasne zakutke prirode gdje zastaje dah!

(Napomena: bungalovi nisu opremljeni vlastitim kupaonicama već imaju na raspolaganju novouređeni zajednički sanitarni čvor).

Rezervirajte svoj odmor u bungalovima kampa Korana


HRVATSKA TURISTIČKA KARTICA

Hrvatska turistička kartica projekt je Vlade RH i Ministarstva turizma i sporta s ciljem povećanja potrošnje hrvatskih građana u ugostiteljstvu i turističkim sadržajima na području cijele Republike Hrvatske. Pokažite svoju Hrvatsku turističku karticu i u periodu 01.05.2021. – 30.09.2021. ostvarite sljedeće popuste u objektima Nacionalnog parka Plitvička jezera:

  • 10% popusta na smještaj u hotelu Jezero*
  • 15% popusta u restoranu hotela Jezero (Popust se obračunava na licu mjesta na konzumaciju hrane i pića. Molimo napomenuti “CRO kartica”)
  • 15% popusta u lobby baru hotela Jezero (Popust se obračunava na licu mjesta na konzumaciju hrane i pića. Molimo napomenuti “CRO kartica”)
  • 15% popusta u restoranu Lička kuća (otvorenje restorana ovisi o epidemiološkim mjerama)

*Napomena: Popust se obračunava na recepciji na cijenu smještaja rezerviranog putem web stranice www.np-plitvicka-jezera.hr, pozivnog centra i/ili hotelske recepcije, izuzev non- refundable rezervacija i rezervacija za aranžmane. Prilikom check in-a napomenuti “CRO kartica”.

Više o Hrvatskoj turističkoj kartici


GASTRO PONUDA


Lička kuća

Radno vrijeme: 11:00 – 23:00

Ako tražite široku ponudu specijaliteta pripremljenih po tradicionalnoj recepturi, i još posluženu u izvornom ambijentu, tada je nacionalni restoran Lička kuća lokacija koju morati posjetiti. Zamislite samo ovaj prizor – otvoreno ognjište, pucketanje vatre koja titra ispod ražnja, zrak ispunjen aromatičnim začinima i miris pečene janjetine koji najavljuje da će se svježe pečen lički specijalitet pojaviti na vašem tanjuru za samo nekoliko minuta. Lička kuća nije nadaleko čuvena samo po janjetini već i po tanko narezanom domaćem pršutu, kobasicama, ličkim sirevima, juhi od janjetine, janjetini i teletini ispod peke, ličkim polama, pastrvama, ličkim uštipcima i štrudlama od sira, jabuke ili šljiva… Ogladnjeli ste dok smo vam ovo sve nabrojali? Dobro, jer moramo vam reći da ovakve i slične delicije predstavljaju tek dio bogate ponude autohtonih jela koje možete kušati u tradicionalnom ambijentu nacionalnog restorana Lička kuća. Ipak, najveća je atrakcija otvoreno ognjište s vatrom na sredini restorana, gdje se pred vašim očima i pripremaju delicije ispod peke.

Jelovnik pronađite na linku


Bistro Vučnica

Radno vrijeme: 07:00 – 22:00

Dva kilometra od južnog ulaza (Ulaz 2) u nacionalni park, smjestio se bistro Vučnica, s pogledom na maleno skijalište i predivnu prirodu koja ga okružuje. Bistro Vučnica nudi posjetiteljima domaće kobasice, pizze, hamburgere te slastice poput torte od base.

Jelovnik pronađite na linku.


Restoran Jezero

Radno vrijeme a la carte restorana: 11:00 – 22:00

Radno vrijeme Lobby bara: 07:00 – 22:00

Neobuzdana ljepota prirode Nacionalnog parka Plitvička jezera očarava svakog posjetitelja – kristalna jezera, žuborenje vode, huk slapova, a sve to u zelenom zagrljaju šumskog okruženja, razlog su zašto su Plitvička jezera uvjerljivo najposjećeniji hrvatski nacionalni park. Najveće među njima je jezero Kozjak, utkano u niz od 12 bisera koji čini splet Gornjih jezera, međusobno odvojenih sedrenim barijerama. Upravo se u toj oazi, začahuren u smirujućoj atmosferi Plitvičkih jezera i udaljen tek tristotinjak metara od smaragdnog zelenila Kozjaka, smjestio Hotel Jezero – pravi dragulj zelenog odmora. U hotelu se nalazi istoimeni restoran Jezero koji će vam pružiti pogled na opuštajuće zelenilo. Ugodna atmosfera vanjske terase s pogledom na jezera osvaja u jednakoj mjeri kao i široka ponuda pića i slastica.

Više detalja o restoranu pronađite na linku.


OSTALI OTVORENI UGOSTITELJSKI OBJEKT

Pregledajte cjelokupnu ponudu otvorenih objekata


ŠTO POSJETITI U OKOLICI PARKA

Vođeni željom da dođete zbog jezera, a ostanete zbog prirode i avanture, pripremili smo preporuke što posjetiti u okolici Nacionalnog parka Plitvička jezera. Na aplikaciji se nalaze preporuke što pogledati, koje aktivnosti isprobati, na koje biciklističke staze se otisnuti… Na vama je odabrati vama najzanimljivije. Želimo vam predivan posjet i odmor u Nacionalnom parku Plitvička jezera te pregršt avantura u našoj okolici.

Pregledaj preporuke Što posjetiti u okolici Parka na web aplikaciji Parka