Zima na Plitvičkim jezerima

Urednik Novosti, Blog

Prodaja ulaznica (Ulaz 1 i pomoćni ulaz 2 Flora): 7:00 – 14:00
Parking ulaz 1, parking ulaz 2: 7:00 – 18:00

Prije dolaska, preporučamo provjeru stanja u Parku pozivom na broj +385 53 751 015.

CIJENE ULAZNICA

Period ►
Cijena po osobi ▼
1.1. – 31.3.2024.
Odrasli 10,00
Odrasli – grupe*9,50
Studenti6,00
Studenti – grupe*5,00
Djeca 7-18 godina4,00
Djeca 7-18 godina – grupe*3,50
Djeca do 7 godina i osobe
s invaliditetom preko 50%
GRATIS

Elektrobrod

Kratka linija (P1 – P2)7:30 – 18:00 (svakih 30 min)
Duga linija (P2 – P3)8:00 – 16:00 (svakih 30 min)
Duga linija (P3 – P2)8:30 – 16:30 (svakih 30 min)

Panoramski vlak

St2 – St18:00 – 16:55 (svakih 30 min)
St1 – St28:15 – 17:00 (svakih 30 min)
St2 – St37:45 – 16:00 (svakih 30 min)
St3 – St28:15 – 16:30 (svakih 30 min)

Aplikacija Nacionalnog parka Plitvička jezera – vaš džepni vodič za posjet parku

Ova aplikacija omogućit će vam jednostavnije snalaženje prilikom obilaska Nacionalnog parka Plitvička jezera. Sadrži brojne korisne informacije: programe obilaska i točke značajnih lokacija, mogućnost označavanja vašeg parkirnog mjesta, informacije o smještaju i restoranima, općenite informacije o parku kao i poučne sadržaje o vrijednostima najvećeg i najstarijeg nacionalnog parka u Hrvatskoj. Preuzmite aplikaciju već danas i uživajte u prirodi Nacionalnog parka Plitvička jezera.


PONUDA SMJEŠTAJA

ZIMSKI UGOĐAJ NA PLITVIČKIM JEZERIMA – HOTEL JEZERO

Ima nešto čarobno u tišini zime, krajolicima u kojima vrijeme kao da je stalo, gdje plitvička šuma pruža prelijepe vidike na jezera skrivene ostatak godine. Pozivamo vas da ove zime doživite idilične prizore uspavane prirode Plitvičkih jezera, osjetite blagodati iscjeljujućeg boravka na svježem zraku i kušate bogatstvo naše gastronomske ponude inspirirane ličkom tradicijom.

Kako bismo vam osigurali jedinstven zimski odmor i odmak od užurbanog ritma svakodnevice, pripremili smo za vas aranžman koji sadrži 1, 2 ili 3 noćenja s doručkom ili polupansionom u hotelu Jezero i ulaznicu u Nacionalni park Plitvička jezera. Ovu posebnu ponudu smo za vas upotpunili popustima na brojne sadržaje: finsku saunu u hotelu Jezero, masažu u kozmetičkom salonu Fors Fortis, jahanje na ranču Terra, ulaznicu u Speleon – Centar podzemne baštine. Za sve vas koji se odlučite na uslugu noćenja s doručkom, nudimo popust na večeru u restoranu Lička kuća za cijelo vrijeme vašeg boravka.

Dođite na zimski odmor i doživite čari ličke zime na Plitvičkim jezerima!

  • 1 noćenje s doručkom
  • ulaznicu u Nacionalni park (vrijedi za cijelo vrijeme boravka)
  • 20% popusta na večeru u pizzeriji Vučnica
  • 20 % popusta na RELAX masažu (u trajanju od 60 min) u kozmetičkom salonu Fors Fortis u hotelu
  • 20 % popusta na na cijene jahanja na ranču Terra
  • Cijena po osobi: od 58,00 €

GASTRO PONUDA

Restoran Lička kuća

Radno vrijeme: 11:00 – 23:00

Izgrađen 1972. godine i uređen kao inačica etno muzeja, restoran Lička kuća svojim ambijentom i gastronomskom ponudom temeljenom na namirnicama lokalnog podrijetla, autentično oživljava bogatstvo tradicije ličkog kraja. Sama šetnja kroz restoran vodi vas u drugi svijet, umirujuću toplinu nekadašnje ličke kuće, dok mirisi i okusi vraćaju u djetinjstvo i kuhinju naših baka, gdje je hrana ručno rađena od namirnica iz domaćeg uzgoja. U pripremi jela koriste se prehrambeni proizvodi lokalnog podrijetla, od kojih su mnogi zaštićeni oznakom regionalnog sustava kvalitete Lika Quality kao proizvodi proizvedeni u ekološkoj oazi Lika destinacije i provjerene sljedivosti od obiteljske farme do stola. Uz korištenje domaćih namirnica iznimne kvalitete naši djelatnici pripremaju vlastite temeljce te proizvode lokalni sirni namaz- ličku basu, kobasice, valjuške od krumpira pa čak i pekmez od domaće šljive bistrice, sve bez upotrebe bilo kakvih aditiva ili umjetnih pripravaka.

Zamislite samo ovaj prizor – otvoreno ognjište, pucketanje vatre koja titra ispod ražnja, zrak ispunjen aromatičnim začinima i mirisima koji najavljuju da će se svježe pečen lički specijalitet pojaviti na vašem tanjuru za samo nekoliko minuta. Otkrijte ovu gastronomsku avanturu u nezaboravnom ambijentu Ličke kuće, dopustite da osvoji sva vaša osjetila i povede vas na putovanje kroz stoljeća tradicije ličkog kraja!


Pizzeria Vučnica

Radno vrijeme: 07:00 – 23:00

Smještena samo dva kilometra južno od ulaza 2 u Nacionalni park, Pizzeria Vučnica predstavlja savršenu stanicu za vašu gastronomsku avanturu i mirnu lokaciju koja vam pruža nevjerojatan pogled na slikovito skijalište.

Naša raznovrsna ponuda zadovoljit će sve vaše želje. Započnite s našim ukusnim pizzama, koje pripremamo s ljubavlju i svježim sastojcima. Ako ste u potrazi za klasičnim okusom, isprobajte naše sočne hamburgere i domaće kobasice, pravljene prema autentičnom receptu. Za desert, nema boljeg izbora od naše neodoljive torte od base – kao savršen završetak obroka za prave gurmane.


Restoran Jezero

Radno vrijeme à la carte restorana: 11:00 – 23:00
Radno vrijeme Lobby bara: 07:00 – 23:00

Neobuzdana ljepota prirode Nacionalnog parka Plitvička jezera očarava svakog posjetitelja – kristalna jezera, žuborenje vode, huk slapova, a sve to u zelenom zagrljaju šumskog okruženja, razlog su zašto su Plitvička jezera uvjerljivo najposjećeniji hrvatski nacionalni park. Najveće među njima je jezero Kozjak, utkano u niz od 12 bisera koji čini splet Gornjih jezera, međusobno odvojenih sedrenim barijerama. Upravo se u toj oazi, začahuren u smirujućoj atmosferi Plitvičkih jezera i udaljen tek tristotinjak metara od smaragdnog zelenila Kozjaka, smjestio Hotel Jezero – pravi dragulj zelenog odmora. U hotelu se nalazi istoimeni restoran Jezero koji će vam pružiti pogled na opuštajuće zelenilo. Ugodna atmosfera vanjske terase s pogledom na jezera osvaja u jednakoj mjeri kao i široka ponuda pića i slastica.


Restoran Borje

Radno vrijeme bara: 7:00 – 20:00
Radno vrijeme Buffet – samoposluge: 10:00 – 17:00
Radno vrijeme à la carte restorana
: 12:00 – 20:00

Izgrađen 1977. godine u sklopu auto kampa i u neposrednoj blizini Nacionalnog parka Plitvička jezera, uz prometnu žilu kucavicu koja je u to vrijeme predstavljala jedinu cestovnu sponu sa sjevernom i zapadnom Europom odakle su brojni  turisti putovali na obalu, restoran Borje bio je i ostao nezaobilazno mjesto odmora i osvježenja uz domaću gastronomsku ponudu. Čiste linije, razigranost boja i elegancija prostora, pomiješani s neodoljivim mirisom domaćih delicija i ljubaznim osobljem čine ovaj restoran nezaobilaznim mjestom odmora i uživanja, nastavljajući dugogodišnju tradiciju koja se prenosila iz generacije u generaciju.


Ostali otvoreni ugostiteljski objekti


ŠTO POSJETITI U OKOLICI PARKA?

Vođeni željom da dođete zbog jezera, a ostanete zbog prirode i avanture, pripremili smo preporuke što posjetiti u okolici Nacionalnog parka Plitvička jezera. Na aplikaciji se nalaze preporuke što pogledati, koje aktivnosti isprobati, na koje biciklističke staze se otisnuti… Na vama je odabrati vama najzanimljivije. Želimo vam predivan posjet i odmor u Nacionalnom parku Plitvička jezera te pregršt avantura u našoj okolici.