Jesen na Plitvičkim jezerima

Urednik Novosti

Prodaja ulaznica (ulaz 1, ulaz 2 i pomoćni ulaz 2 Flora): 7:00 – 16:00
Parking ulaz 1, ulaz 2: 7:00 – 20:00

Mnogima je upravo jesen najljepše godišnje doba, a zamislite kako izgleda u Nacionalnom parku Plitvička jezera, destinaciji iznimne prirodne ljepote kojoj se dive milijuni posjetitelja iz cijelog svijeta. Od raskoši boja koje se zrcale u jezerima, zvukova prirode u kojima se izmjenjuje šuštanje lišća s hukom slapova, jesen čini Plitvička jezera čarobnima.

CIJENE ULAZNICA

Period ►
Cijena po osobi ▼
01.10.- 08.10.
(Promotivni tjedan)
9.10. – 31.10.1.11. – 31.12.
Odrasli 10,00 €
75,35 kn
23,50
177,06 kn
10,00 €
75,35 kn
Odrasli – grupe*10,00 €
75,35 kn
21,00
158,22 kn
9,50
71,58 kn
Studenti6,50 €
48,97 kn
14,50
109,25 kn
6,50 €
48,97 kn
Studenti – grupe*6,50 €
48,97 kn
13,00
97,95 kn
5,50
41,44 kn
Djeca 7-18 godina4,50 €
33,91 kn
6,50
48,97 kn
4,50 €
33,91 kn
Djeca 7-18 godina – grupe*4,50 €
33,91 kn
5,50
41,44 kn
3,50
26,37 kn
Djeca do 7 godina i osobe s posebnim potrebama
s invaliditetom preko 50%
GRATISGRATISGRATIS
* Grupu čini najmanje 15 osoba. Grupe je potrebno prethodno najaviti putem e-mail adrese prodaja@np-plitvicka-jezera.hr, najkasnije 2 dana prije dolaska.

Elektrobrod

Kratka linija (P1 – P2)7:00 – 19:00 (svakih 30 min)
Duga linija (P2 – P3)8:00 – 17:30 (svakih 30 min)
Duga linija (P3 – P2)8:30 – 18:00 (svakih 30 min)

Panoramski vlak

St2 – St18:00 – 18:45 (svakih 30 min)
St1 – St28:15 – 19:00 (svakih 30 min)
St2 – St37:30 – 18:00 (svakih 30 min)
St3 – St28:00 – 18:30 (svakih 30 min)

Aplikacija Nacionalnog parka Plitvička jezera – vaš džepni vodič za posjet parku

Ova aplikacija omogućit će vam jednostavnije snalaženje prilikom obilaska Nacionalnog parka Plitvička jezera. Sadrži brojne korisne informacije: programe obilaska i točke značajnih lokacija, mogućnost označavanja vašeg parkirnog mjesta, informacije o smještaju i restoranima, općenite informacije o parku kao i poučne sadržaje o vrijednostima najvećeg i najstarijeg nacionalnog parka u Hrvatskoj. Preuzmite aplikaciju već danas i uživajte u prirodi Nacionalnog parka Plitvička jezera.


Posjet Parku s djecom

Nacionalni park Plitvička jezera sa svojim jezerima, slapovima i šumama zanimljiva je destinacija za istraživanje za sve uzraste, ne samo za iskusne planinare, već i za obitelji s djecom. Da bismo im olakšali posjetu i uživanje u svakom trenutku, sastavili smo savjete za lakše i ugodnije snalaženje u Parku.


PONUDA SMJEŠTAJA

ČARI JESENI NA PLITVIČKIM JEZERIMA – hotel Jezero

U ovo inspirativno i mnogima najdraže godišnje doba, pozivamo vas da se prepustite čarima jeseni i prošetate šumskim stazama koje šuškaju pod vašim koracima, dok oko vas pleše raznobojno lišće i pruža vam očaravajući pogled na veličanstvene slapove Plitvičkih jezera. Dozvolite sebi trenutke opuštanja u raskoši jesenskih boja i uhvatite tu toplinu ovog godišnjeg doba na fotografijama koje će vas dugo podsjećati na radosti koje pruža boravak u prirodi.

Naš jesenski aranžman uključuje 1, 2 ili 3 noćenja s doručkom ili polupansionom u hotelu Jezero i ulaznicu u Nacionalni park Plitvička jezera. Kako bismo upotpunili plitvički jesenski ugođaj, pripremili smo vam, ovisno o broju noćenja, kombinacije popusta na brojne sadržaje: sat najma čamca na jezeru Kozjak, korištenje finske saune u hotelu Jezero, relax masažu u kozmetičkom salonu Fors Fortis, ulaznicu za Baraćeve špilje i Cerovačke špilje te jahanje i vožnju kočijom na ranču Wild Spring Ranch. Za boravak od tri noćenja nudimo vam gratis sat najam čamca na jezeru Kozjak. Svima vama koji se odlučite za noćenje s doručkom, tijekom cijelog boravka nudimo popust na ručak ili večeru u našoj pizzeriji Vučnica.

Želimo vam predivan doživljaj jeseni na Plitvičkim jezerima!

 • 1 noćenje s doručkom
 • ulaznicu u Nacionalni park (vrijedi za cijelo vrijeme boravka)
 • 50% popusta na najam čamca na vesla na jezeru Kozjak (1 sat)
 • 20% popusta na korištenje finske saune u hotelu (uz prethodnu najavu na broj +385 53 751 400, 751 500)
 • 20% popusta na ručak ili večeru u pizzeriji Vučnica
 • Cijena po osobi: od 85,05€ (640,81 kn)

ČARI JESENI NA PLITVIČKIM JEZERIMA – hotel Plitvice

Naš jesenski aranžman u hotelu Plitvice uključuje 1, 2 ili 3 noćenja s doručkom ili polupansionom i ulaznicu u Nacionalni park Plitvička jezera. Kako bismo upotpunili plitvički jesenski ugođaj, pripremili smo vam, ovisno o broju noćenja, kombinacije popusta na brojne sadržaje: sat najma čamca na jezeru Kozjak, relax masažu u kozmetičkom salonu Fors Fortis u hotelu Jezero, ulaznicu za Baraćeve špilje i Speleon – Centar podzemne baštine kao i jahanje na ranču Equus Igni. Za boravak od tri noćenja nudimo vam gratis sat najam čamca na jezeru Kozjak. Svima vama koji se odlučite za noćenje s doručkom, tijekom cijelog boravka nudimo popust na ručak ili večeru u našoj pizzeriji Vučnica.

 • 1 noćenje s doručkom
 • ulaznicu u Nacionalni park (vrijedi za cijelo vrijeme boravka)
 • 50% popusta na najam čamca na vesla na jezeru Kozjak (1 sat)
 • 20% popusta na ručak ili večeru u pizzeriji Vučnica
 • FREE UPGRADE ovisno o raspoloživosti
 • 20% popusta na RELAX masažu (u trajanju od 60 min) u kozmetičkom salonu „Fors Fortis“ u hotelu Jezero (uz prethodnu najavu na +385 95 901 3866)
 • 20% popusta na cijenu ulaznice u Baraćeve špilje i Speleon – Centar podzemne baštine
 • Cijena po osobi: od 72,27€ (544,52 kn)

GASTRO PONUDA

Restoran Lička kuća

Izgrađen 1972. godine i uređen kao inačica etno muzeja, restoran Lička kuća svojim ambijentom i gastronomskom ponudom temeljenom na namirnicama lokalnog podrijetla, autentično oživljava bogatstvo tradicije ličkog kraja. Sama šetnja kroz restoran vodi vas u drugi svijet, umirujuću toplinu nekadašnje ličke kuće, dok mirisi i okusi vraćaju u djetinjstvo i kuhinju naših baka, gdje je hrana ručno rađena od namirnica iz domaćeg uzgoja. U pripremi jela koriste se prehrambeni proizvodi lokalnog podrijetla, od kojih su mnogi zaštićeni oznakom regionalnog sustava kvalitete Lika Quality kao proizvodi proizvedeni u ekološkoj oazi Lika destinacije i provjerene sljedivosti od obiteljske farme do stola. Uz korištenje domaćih namirnica iznimne kvalitete naši djelatnici pripremaju vlastite temeljce te proizvode lokalni sirni namaz- ličku basu, kobasice, valjuške od krumpira pa čak i pekmez od domaće šljive bistrice, sve bez upotrebe bilo kakvih aditiva ili umjetnih pripravaka.

Zamislite samo ovaj prizor – otvoreno ognjište, pucketanje vatre koja titra ispod ražnja, zrak ispunjen aromatičnim začinima i mirisima koji najavljuju da će se svježe pečen lički specijalitet pojaviti na vašem tanjuru za samo nekoliko minuta. Otkrijte ovu gastronomsku avanturu u nezaboravnom ambijentu Ličke kuće, dopustite da osvoji sva vaša osjetila i povede vas na putovanje kroz stoljeća tradicije ličkog kraja!


Pizzeria Vučnica

Smještena samo dva kilometra južno od ulaza 2 u Nacionalni park, Pizzeria Vučnica predstavlja savršenu stanicu za vašu gastronomsku avanturu i mirnu lokaciju koja vam pruža nevjerojatan pogled na slikovito skijalište.

Naša raznovrsna ponuda zadovoljit će sve vaše želje. Započnite s našim ukusnim pizzama, koje pripremamo s ljubavlju i svježim sastojcima. Ako ste u potrazi za klasičnim okusom, isprobajte naše sočne hamburgere i domaće kobasice, pravljene prema autentičnom receptu. Za desert, nema boljeg izbora od naše neodoljive torte od base – kao savršen završetak obroka za prave gurmane.


Restoran Jezero

Neobuzdana ljepota prirode Nacionalnog parka Plitvička jezera očarava svakog posjetitelja – kristalna jezera, žuborenje vode, huk slapova, a sve to u zelenom zagrljaju šumskog okruženja, razlog su zašto su Plitvička jezera uvjerljivo najposjećeniji hrvatski nacionalni park. Najveće među njima je jezero Kozjak, utkano u niz od 12 bisera koji čini splet Gornjih jezera, međusobno odvojenih sedrenim barijerama. Upravo se u toj oazi, začahuren u smirujućoj atmosferi Plitvičkih jezera i udaljen tek tristotinjak metara od smaragdnog zelenila Kozjaka, smjestio Hotel Jezero – pravi dragulj zelenog odmora. U hotelu se nalazi istoimeni restoran Jezero koji će vam pružiti pogled na opuštajuće zelenilo. Ugodna atmosfera vanjske terase s pogledom na jezera osvaja u jednakoj mjeri kao i široka ponuda pića i slastica.


Restoran Borje

Izgrađen 1977. godine u sklopu auto kampa i u neposrednoj blizini Nacionalnog parka Plitvička jezera, uz prometnu žilu kucavicu koja je u to vrijeme predstavljala jedinu cestovnu sponu sa sjevernom i zapadnom Europom odakle su brojni  turisti putovali na obalu, restoran Borje bio je i ostao nezaobilazno mjesto odmora i osvježenja uz domaću gastronomsku ponudu. Čiste linije, razigranost boja i elegancija prostora, pomiješani s neodoljivim mirisom domaćih delicija i ljubaznim osobljem čine ovaj restoran nezaobilaznim mjestom odmora i uživanja, nastavljajući dugogodišnju tradiciju koja se prenosila iz generacije u generaciju.


ŠTO POSJETITI U OKOLICI PARKA?

Vođeni željom da dođete zbog jezera, a ostanete zbog prirode i avanture, pripremili smo preporuke što posjetiti u okolici Nacionalnog parka Plitvička jezera. Na aplikaciji se nalaze preporuke što pogledati, koje aktivnosti isprobati, na koje biciklističke staze se otisnuti… Na vama je odabrati vama najzanimljivije. Želimo vam predivan posjet i odmor u Nacionalnom parku Plitvička jezera te pregršt avantura u našoj okolici.